Supervision & Sparring

Har du brug for supervision eller sparring i medarbejder- eller ledergruppen? Se mere her eller se vores andre kurser

Sparring og supervision skaber trivsel og faglig udvikling.

I Harbohus superviserer vi både medarbejder- og ledergrupper. Vi tager gerne ud på din arbejdsplads for at supervisere. Vi uddanner også supervisorer, og vi træner personalegrupper i team- og kollegasparring. (Hvis du er på udkig efter ledersparring så kig her.)

Er supervision noget for dig og dine kollegaer?

Harbohus tilbyder supervision til medarbejder- og ledergrupper, og for arbejdsmiljø- og tillidsrepræsentanter.

Gennem supervision som samtaleform, får du og dine kollegaer mulighed for et nyt perspektiv på jeres problemer og dilemmaer i arbejdslivet. Formålet er, at I får øje på nye handlemuligheder og mulighed for at tænke nyt om de daglige udfordringer, der opstår på jobbet. Jeres team får styrket jeres faglige opgaveløsning, udvikling og fælles trivsel. Supervisionen foregår hos jer og varer 3 timer pr. gang.

Med supervision får du og dine kollegaer:

 • Træning i anerkendende supervisionssamtaler
 • Viden, teknikker og metoder til at imødekomme jeres udfordringer
 • Konkrete og anvendelige redskaber, der kan effektivisere det daglige arbejde og fokusere på det væsentlige i organisationen
 • Samtale og kommunikation, som på trods af forskellige og mange udfordringer og færre ressourcer, gør det muligt at skabe et sundt arbejdsmiljø
 • Refleksion og vidensdeling af hinandens praksis, der styrker din personlige og faglige udvikling

Vores tilgang bygger på den systemiske forståelse og tager altid udgangspunkt i resurser og udforsker konkrete situationer, den enkelte eller gruppen har oplevet, overvejet, erfaret eller ønsker at gøre.

Så hvis du er på udkig efter at lære mere om supervision som samtaleform, der kvalificerer det kollegiale teamsamarbejde, mindske konflikter, forebygger stress, skaber et fælles grundlag og øger trivslen hos medarbejderne, er supervision det rette for dig og dine kollegaer.

Se mere her

Team og Kollega Sparring på din arbejdsplads?

I Harbohus tilbyder vi også et forløb, hvor I får kollegial sparring ind i jeres hverdagspraksis. I bliver trænet i metoden kollegial sparring til jeres faglige udvikling, der giver medarbejderstaben et kompetenceløft – individuelt, i gruppen og i ledelsen.

Sparring giver medarbejderne professionel distance til vanskeligheder, udfordringer, dilemmaer og hjælp til at finde nye muligheder og handlinger. Den enkelte medarbejder lærer at modtage kollegial støtte på en faglig og struktureret måde. Kollegial sparring er en metode til at kvalitetssikre ydelsen, opkvalificere den enkelte medarbejder, udvikle gruppens faglige niveau og samarbejde, samt professionalisere det kollegiale samtalerum.

Gennem forløbet får I:

 • Fastsat formål, mål og succeskriterier for kollegial sparring
 • Lært kollegial sparring som metode til faglig udvikling og trivsel
 • Udviklet strukturer og rutiner, så I får fuldt udbytte af kollegial sparring
 • Indgående træning i at gennemføre kollegial sparring
 • Redskaber til gruppesparring, sparrende møder og dørkarmssparring
 • Indsigt i kollegial sparrings betydning for organisationen som helhed

Vi tager udgangspunkt i vores egen bog om Kollegial Sparring af Charlotte Dalsgaard, Direktør og Udviklings- og ledelseskonsulent, og vores faglige ekspertise. Bogen giver et indblik i, hvorfor kollegial sparring er vigtig og et let anvendeligt redskab for virksomheder.

Vi fokuserer på, at I kan tage ansvar for udvikling og trivsel på arbejdspladsen, og at I får inspiration til, hvordan problemerne kan løses. Læs mere her
Bestil bogen på forhånd her: “Kollegial sparring – Vejen til trivsel og faglig udvikling

Har du brug for supervision eller sparring i dit team? Se vores udbud i kursusoversigten til højre

Se hvordan du får supervision her
Book 3 timers supervision her
Se mere om team og kollega sparring her
Book en plads på næste hold i team og kollega sparring her

Kontakt os

Om os

Dit udviklings- og konsulenthus. Vi skaber kvalitet i offentlige organisationer, hvor der skabes livgivende forandringer. Vi gennemfører således processer, der involverer hele organisationen – både borgere, medarbejdere og ledere.

Læs Mere